Få igång ditt IoT-system på bara minuter – IoT Out Of The Box är här!

maj 29, 2020

Här på Wittra vill vi hjälpa dig att arbeta smartare. Vi vet problemen företag och affärsägare med portabel utrustning har med övervakning, lokalisering och kontroll av egendom. Därför har vi utvecklat teknologi och lösningar som låter dig hitta dina saker snabbt, förhindra stöld och missbruk, förutspå underhåll och förbättra och förlänga din utrustnings  livscykel och investeringsvärde. Vår intelligenta mjukvara och säkra sensorer låter dig kontrollera din utrustning så du kan arbeta mer effektivt.

Det viktiga med dessa typer av IoT-lösningar är att de är pålitliga att använda och anordna. Syftet med dem är ju trots allt att göra saker mer effektiva. Det är därför som Wittra har lanserat en praktisk plug-and-play-lösning tillsammans med TT Electronics – IOT OUT OF THE BOX kit – för snabb IoT-implementation. Detta kit är enkelt att använda och låter dig snabbt koppla, övervaka och lokalisera din utrustning och egendom i miljöer med kraftig radioanvändning.

Detta är IoT Out Of The Box

IOT OUT OF THE BOX är ett trådlöst och molnbaserat API-kit för utveckling av nätverk som snabbt kan sättas i drift på din byggarbetsplats för att bevaka dina föremål och egendom. Lösningen gör det väldigt enkelt för dig att koppla samma, lokalisera och hålla koll på dina tillgångar i de tuffaste av miljöer; som en tung industriell byggarbetsplats eller miljöer där utrustningen rör sig mellan utomhus- och inomhusmiljö. Det här är möjligt eftersom lösningen är att använda ett frekvensband under GHz-nivå, vilket innebär lång sändningstäckning och möjliggör penetrering av tjock byggnadsinfrastruktur och andra hinder. Ingenting kan komma i vägen för att du ska få veta var dina saker är och vad de används till.

IOT OUT OF THE BOX kit levereras med en redan certifierad hårdvara och är säker, enkel att sätta i drift och redo att användas ute i det fria.

När du öppnar lådan kommer du inse att du direkt måste börja övervaka din egendom. En gateway med trådlöst internet eller kabelkoppling kopplar allt i lösningen. Små och effektiva sensorer (IP67 och redo för de tuffaste miljöerna) med ett uppladdningsbart batteri med lång livslängd för att övervaka och hålla koll på din utrustning. Ad hoc-nätverksrouters som gör det enkelt för dig att skala upp ditt nätverk beroende på dina framtida behov. Ditt kit levereras med en molnbaserad API som gör det möjligt för din egendom, till exempel industriell utrustning, verktyg och fordon, att övervakas och ge dig data om deras plats, rörelse, användning, temperatur med mera.

Detta kommer möjliggöra snabb IoT-implementation i svåra miljöer och områden med dålig täckning. Pålitligt och enkelt att använda – precis som IoT borde vara.

Kombinera toppmodern hårdvara med innovativ mjukvara

IOT OUT OF THE BOX kit har utvecklats i samarbete med TT Electronics – en global leverantör av elektronik utvecklad för prestandakritiska applikationer. Vår plug-and-play lösning för snabb och enkel IoT-implementation är byggd med TT Electronics expertis inom hårdvaruutveckling och design, och deras unika tillverkningsskicklighet tillsammans med Wittras vision och intelligenta mjukvara.

Thomas Bennet, Wittras CEO, är väldigt nöjd med detta samarbete och resultat.  ”Med IOT OUT OF THE BOX har vi löst en viktig IoT-utmaning för utrustning som antingen är fysiskt placerad bakom tunga industriella strukturer eller rör sig mellan inom- och utomhusmiljöer, tunnlar eller andra områden där traditionell IoT-teknologi förlorar sin funktionalitet”, säger Bennet. ”Vår produkt, utvecklad i samarbete med TT Electronics ger massmarknaden en simpel men väldigt effektiv lösning med denna gemensamma lösning för övervaknings av utrustning. Vår kombinerade expertis har visat sig vara en inflytelserik styrka i den spännande IoT-världen.

Charlie Peppiatt, EVP på TT Electronics håller med. ”Beträffande IoT är uppkopplingshastighet avgörande. Även om utvecklingskit för IoT inte är ett nytt koncept, erbjuder IOT OUT OF THE BOX ett unikt och komplett kit med allt en slutanvändare behöver för att få igång ett IoT-system på bara några minuter. Det har de senaste kommunikationsprotokollen, robust hårdvarudesign och det är enkelt att skala upp systemet genom att fullborda ett kit för att möta nya krav.”

Precis vad våra kunder behöver

Även om IOT OUT OF THE BOX är en färsk produkt på marknaden, finns det redan stort intresse för den. Kit har hittills levererats till kunder inom konstruktions-, hälsovårds- och elektricitetsindustrierna.

”Vad vi kan se nu är ett tydligt medgivande att vår produkt möter kundernas behov inom en rad olika industrier” säger Thomas Bennet. ”Vi erbjuder ett unikt och ett komplett kit med allt en slutanvändare behöver för att få igång ett IoT-system inom några minuter. Nu accelererar vi för att möta marknadsefterfrågan”.

Med information om IOT OUT OF THE BOX hittar du här

Beställ ditt IOT OUT OF THE BOX kit här

Wittra utvecklar innovativa teknologier och lösningar inom IoT och är din IoT-partner i dina Internet of Things projekt från början till slut. Vi tror verkligen på vad vi gör och det är därför vi levererar en lågriskmetod för nya teknologifronter genom vår växande patentportfolio. TT Electronics är en global leverantör av elektronik utvecklad för prestandakritiska applikationer. TT Electronics designar och tillverkar en rad olika typer av elektronik för sensorer, strömhantering och trådlös kommunikation i industriella, medicinska, rymd och försvarssystem och transportsektorn.