Wittra Tool Lock – Lösningen mot borttappade verktyg

augusti 27, 2020

implementera IoT

Att hålla reda på alla verktyg som används på en byggarbetsplats eller i ett varuhus är ingen liten uppgift. Det är däremot värt att investera i, främst av två anledningar. Den första är ganska självklar och det är att verktyg kostar pengar. I det långa loppet är kostnaden av att ersätta felplacerade, försvunna eller stulna verktyg häpnadsväckande. Den andra anledningen är tiden som går åt till att leta efter dessa verktyg. Det räcker med att dina anställda spenderar 10–20 minuter varje dag på att leta efter verktyg för att det i längden ska ha gått åt en hel dag av varje månad.

Så, vad är lösningen?

Det här är Wittra Tool Lock

Wittra Tool Lock använder sensordata och geofencing för att lokalisera dina verktyg. Det innebär att dina anställda kan få en omedelbar notifikation om de av misstag tagit med sig sin borrmaskin till bilen eller hem. Det kan också upplysa dina anställda att några av deras verktyg saknas innan de går till en annan arbetsplats. Tool Lock teknologin kan implementeras i många olika typer av maskineri och är byggd med radioteknologi, vilket innebär att den kan användas varsomhelst. Detta är viktigt eftersom byggarbetsplatser och varuhus ofta täcker stora ytor och det finns betongstrukturer som i vissa fall kan störa signalen.

Fördelar med Tool Lock

  • Hitta verktyg

Dina anställda behöver inte längre spendera värdefull tid på att hitta sina verktyg. Öka produktivitet och reducera kostnader kopplade till försvunna verktyg.

  • Lås och lås upp verktyg

Lås och lås upp verktyg och maskineri var du än befinner dig. Detta leder till ökad säkerhet och minskad dödtid.

  • Utvinn värdefulla insikter

Eftersom verktyg och maskineri är utrustade med smarta sensorer kan du få värdefulla insikter i hur de används.

Exempel på användningsfall

Låt oss ta en titt på hur Tool Lock används i en praktisk situation på en byggarbetsplats för att bättre kunna visualisera fördelarna med Tool Lock. Anställd A har precis anlänt till arbetet, men måste hitta borrmaskinen innan personen kan börja arbeta. I en värld utan Tool Lock är det enkelt att komma på ett scenario där person glömt var han eller hon lade den sist, eller att någon annan har lånat den utan den anställdes vetskap. Eftersom företaget använder Tool Lock, kan den anställde med lätthet lokalisera sin borrmaskin på sin personliga enhet och börja arbeta direkt. Att leta efter sin försvunna borrmaskin kanske inte verkar som en stor grej, men i längden blir det mycket tid slösad. Har du varit med om att verktyg stulits? Med Tool Lock kan du direkt få ett meddelande så fort verktyget lämnar platsgränsen, till exempel en arbetsplats. Med Wittra Tool Lock kan du dessutom låsa upp verktyg var de än är, så väl som att bestämma när de kan användas och av vem, vilket gör det enklare och säkrare att hantera ditt team på plats.

Lär dig med om Tool Lock idag

I det här inlägget har vi pratat om några av fördelarna med att använda Wittra Tool Lock. Ta del av mer information om Wittras produkter här eller  kontakta oss direkt. Vi vill gärna prata om hur ditt företag kan öka sin produktivitet och hålla bättre reda på dina verktyg!