Wittras IoT-lösning är baserad på öppna standarder och standardnätverksprotokoll samt på komponenter som ger kunderna och våra partners en skalbar och pålitlig lösning baserad på internetteknik.

Lösningen körs i ett trådlöst låg effekt-nätverk baserat på 6LoWPAN. Det är en revolutionerande nätverksteknik som gör att data kan överföras effektivt via radiolänkar. Här sammanförs decenniers av utveckling av trådlösa nätverk och IP-teknik. Det möjliggör ett mer effektivt och prisvärt sätt att samla in och överföra data ute på arbetsplatser. Med 6LoWPAN blir det möjligt att ansluta fler saker till molnet via trådlösa låg effekt-sensorer. Det gör det mycket lättare att hålla reda på värdefulla tillgångar.

Wittra har utvecklat en teknik för Moving Things. Vår lösning använder specifika ISM-frekvenser tillsammans med patenterade positioneringstekniker för att kunna spåra och övervaka tillgångar med hög noggrannhet, stor täckning och med en signal som kan tränga igenom tuffa byggmaterial. Vår teknik når överallt med hög precision och låter dig hela tiden veta var dina saker är och vad de gör. Oavsett hur mycket de rör på sig.

Låg effekt-radiochipen i sensorerna har utvecklats för att stödja långdistanskommunikation, avståndsmätningar, kontextmedvetenhet och platsnoggrannhet. Allt det här är optimerat i en lösning som är enkel för dig att distribuera och börja använda direkt out-of-the-box.