WITTRA NETWORK gör att du enkelt kan skala, installera, ansluta och placera TrakSense360 över en stor yta genom ett säkert och skalbart nätverk. Wittras nätverk använder standardteknik baserad på öppna standarder och protokoll som fungerar både via trådlösa och trådbundna anslutningar. Nätverken ansluts sedan sömlöst till marknadsledande molnplattformar.

Wittras TrakSense360, mesh-routrar och gateways körs i IP-baserade trådlösa låg effekt-nätverk baserade på 6LoWPAN, Internet Protocol version 6 (IPv6) över IEEE 802.15.4g i Sub-GHz RF-bandet. Wittras uppfattning är att kortdistansradioteknik för åtkomst kommer att baseras på internetprotokollet IPv6 och därmed även protokoll som till exempel 6LoWPAN. För kunden finns det många saker att vinna på det här, till exempel integration och driftskompatibilitet med andra trådlösa nätverk och mobilteknologi, och i framtiden även med 5G. Det gör det möjligt att bruka och hantera många olika applikationer utan att behöva distribuera separata nätverk eller andra detaljer för applikationerna.

Wittras nätverk erbjuder utmärkt skalbarhet, säkerhet, räckvidd, täckning och signalpenetration både inomhus och utomhus.